Amazon: Мит е, че роботите отнемат работни места

Технологиите помагат на нашите служители, заяви Стефано ла Ровере

12.04.2024 | 17:03 Редактор: Толя Стоянова
Amazon: Мит е, че роботите отнемат работни места

Представител на висшия мениджмънт на Amazon твърди, че е мит, че роботите и други технологии ще вземат работните места на хората, пише CNBC. Директорът по глобална роботика, мехатроника и устойчиво опаковане в Amazon Стефано ла Ровере коментира, че вместо да заместват работни места, по-развитите роботи, изкуственият интелект и други технологии подобряват ролите на хората. Той допълва, че новите технологии водят до създаване на изцяло нови категории работни места

"Мит е, че технологиите и роботите отнемат работни места", коментира Ла Ровере пред CNBC.

Amazon твърди, че въвеждането на нови технологии е подобрило повече от 50 хил. работни места в центровете ѝ за данни в Европа. Гигантът в електронната търговия твърди, че е инсталирал над 1000 нови технологии в европейската си мрежа от центрове за изпълнение на поръчки през последните пет години, като за целта е направил обща инвестиция от 700 млн. евро.

"Роботите и технологиите помагат на нашите служители, като намаляват разстоянието за ходене между изпълнението на задачите, премахвайки повтарящи се движения или помагайки им да вдигат много тежки товари", посочва Ла Ровере.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: Pexels