Електромобилите са уязвими от магнитни бури (+ВИДЕО)

Необходими са защитни мерки срещу подобни природни явления

13.03.2024 | 15:46 Редактор: Толя Стоянова

Развитието на електрическите превозни средства откри нова опасност за тях, а именно - магнитните бури. Те се причиняват от събития като слънчеви изригвания и могат да предизвикат хаос в сложната електроника на електромобилите. С нарастването на зависимостта от електрически превозни средства се увеличава и необходимостта от защитни мерки срещу подобни природни явления.

За да се борят с тази нарастваща заплаха, на пазара се появиха специализирани защитни капаци за електрически превозни средства. Те са предназначени да предпазват колите на ток от вредното въздействие на слънчевите изригвания и други електромагнитни смущения. Едно от тях е Cybercylent Faraday Car Cover, разработено от експертите от Mission Darkness, което осигурява цялостна защита срещу електромагнитно излъчване и радиопредаване, твърди изданието Behind the Wheel.

Изработено от медно-никелова композитна сплав, Cybercylent Faraday Car Cover предлага изключителна издръжливост. Това революционно вещество създава защитен периметър около превозното средство, като ефективно блокира електромагнитното излъчване и предотвратява проникването му в електронната инфраструктура на електромобила.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС