Колекционер превърна електромобил на Tesla в снегоход (+ВИДЕО)

Компанията проектира специални снежни вериги

08.03.2024 | 13:55 Редактор: Толя Стоянова

Не е нужно да сте автомобилен експерт, за да видите, че сам по себе си Tesla Cybertruck е едно от най-странните превозни средства на планетата. Отчасти заради нетрадиционния си екстериорен стил и заради необичайните си характеристики, електрическият пикап на Илън Мъск вече е икона, боготворена от някои и силно недолюбвана от други.

Собственикът на превозното средство е колекционер от Юта, който притежава красоти като Bugatti Veyron, Lamborghini Huracan Sterrato и Porsche 911 Dakar. Но Cybertruck (или по-скоро "Cybertrax", както е преименуван след трансформацията) е това, което се откроява в тази колекция.

Въпросният колекционер на име Рон, беше един от първите щастливи собственици на пикапа на Tesla и придобивайки го, веднага го закарва в сервиза на Sparks Motors с искане да му бъдат направени странни модификации. Компанията проектира специални снежни вериги и невероятна серия от допълнителни аксесоари.

Задачата не е лесна. Специалистите трябва да преработят окачването, за да го адаптират към верижното задвижване Helltrax. При първия тест рамото на предното окачване се къса "като лист хартия", а при втория тест се счупва болт в рейката на кормилната уредба.

Четете повече в automedia.investor.bg.