Най-бързите кросоувъри на пазара през 2024 г.

Tesla води класацията

03.02.2024 | 18:12 Редактор: Толя Стоянова
Най-бързите кросоувъри на пазара през 2024 г.

Ако мечтаете да си купите нова кола тази година и невероятното ускорение е високо в списъка ви с приоритети, тогава тези топ 3 на най-бързите SUV ще ви бъдат много полезни. Кросоувърите съществуват от много дълго време, но истинската мания по тях настъпи преди около 15 години. Дори шофьори, които не си падаха по джипове, но са луди по високите скорости, вече имат основателна причина да променят мнението си.

Rivian R1S: 3,1 секунди от 0 до 100 км/ч

Пуснат на пазара през 2022 г., Rivian R1S и неговият брат-пикап - R1T, са кулминацията на амбициозен проект, обхващащ повече от десетилетие. Именно RS1 е единственият кросоувър в този списък с истински офроуд способности, като освен това той е изключително ефективен на асфалт благодарение на своите мощни електрически двигатели Bosch.

Lamborghini Urus Performante: 3,0 секунди от 0 до 100 км/ч

Производителят, който е известен със своите спортни автомобили, излезе извън пътя през 1986 г. със своя LM002. Lamborghini Urus беше представен като концепция през 2012 г. и влезе в производство пет години по-късно. Някои твърдят, че Urus е повече Audi или VW, отколкото Lamborghini. Това обаче не му пречи да остане един от най-популярните луксозни SUV автомобили на пазара.

Tesla Model X Plaid: 2,5 секунди от 0 до 100 км/ч

Малко повече от десетилетие след основаването си Tesla се превърна във водещ производител на електрически превозни средства. Първото навлизане на компанията в SUV сегмента се състоя през 2015 г., когато беше представен Model X.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels