Четири кросоувъра с много здрави автоматици

Тези трансмисии с лекота минават над 300 000 км, но само при редовна поддръжка

24.04.2023 | 21:41 Редактор: Юлиан Христов
Четири кросоувъра с много здрави автоматици

Всеки шофьор ентусиаст ще ви каже, че ръчните скорости дават повече контрол върху автомобила и по-голямо удоволствие. Но също толкова вярно е, че в ежедневието, когато възможностите да караме за удоволствие са все по-редки, автоматикът е по-голямото удобство. Той има само два недостатъка - увеличава цената на автомобила, и добавя още една сложна и податлива на повреди система. В някои случаи тя едва издържа 100,000 километра, преди да се наложи сериозен ремонт.

Тук ще ви предложим четири кросоувъра с надеждни автоматици, които спокойно ще изкарат и 300,000 километра. Но има едно много важно условие: те се нуждаят от редовна поддръжка. Ако избирате употребяван автомобил с автоматик, първо направете внимателен преглед на трансмисията, и след това редовно сменяйте маслото и останалите консумативи. Тогава безгрижното ползване е гарантирано.

Kia Sportage - тук става дума най-вече за третото поколение на корейския кросоувър, оборудвано с 6-степенния автоматик с код A6MF. При четвъртото поколение той се среща най-вече при азиатските и американските версии, докато европейската ползва 7-степенна кутия с двоен съединител (доста по-чест източник на проблеми). Същата 6-степенна автоматична трансмисия се среща и при други корейски модели, като Hyundai ix35/Tucson или Hyundai Creta.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg.

Снимка: Pixabay