Електрониката "души" колата: Кросоувърът става по-проходим с премахване на бушон

Много хора деактивират ABS системата по подобен начин

25.05.2023 | 11:42 Редактор: Юлиан Христов
Електрониката

Известните производители обръщат голямо внимание на безопасността на превозните средства. Чисто теоретично, животът на шофьора трябва да стане по-лесен от това, но често се оказва обратното.

По-съвременните кросоувъри с предно задвижване, които дълго време нямаха бутон за принудително изключване на стабилизиращата система. В резултат на това тези всъдеходи, макар и с висок просвет, често се оказват безпомощни в кал или сняг. Електрониката "души" колата, затруднявайки придвижването напред към желаната посока. Все още има много такива коли по пътищата.  

Но предвидливи собственици намериха решение на проблема. Достатъчно е да премахнете един от предпазителите, намиращ се не под капака, а в салона, в областта на лявото коляно на водача. При някои модели се появяват грешки и започват да мигат различни индикатори на  арматурното табло, но колата, като истинско SUV, може да излезе от трудни пресечени местности. След това обаче ви съветваме да монтирате предпазителя на място му, защото не е безопасно да карате по асфалт така. 

Много хора деактивират ABS системата по подобен начин. Това се прави, колкото и да е странно, за да се подобри спирачната ефективност отново в пресечена местност. 

Повече по темата четете в automedia.investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com