4х4 и голям багажник: Шест семейни коли на старо, които си струват

Подобни автомобили могат да бъдат отлична алтернатива на кросоувърите

02.05.2023 | 22:33 Редактор: Юлиан Христов
4х4 и голям багажник: Шест семейни коли на старо, които си струват

Много автомобилни производители в допълнение към стандартните си комбита предлагат и техни версии с повишена проходимост. Това е отразено и в самото име на модела - "простото" комби Audi A4, например, се води Avant, а подобрената му модификация е Allroad. По същия начин Volkswagen предлагаше Passat Variant и Passat Alltrack.

Подобни автомобили могат да бъдат отлична алтернатива на кросоувърите, като някои от тях са се доказали през годините като много успешни модели. Изданието ZR представя 6 такива модела, които се срещат на пазара втора ръка. Всички те са на възраст 8-12 години, имат задвижване на четирите колела и струват около 20 000 евро.

Audi A4 Allroad - дължина: 4721 мм, пътен просвет: 180 мм, обем на багажника: 490 литра - поколението B8 се произвежда от 2009 до 2016 г. То е с постоянно задвижване на четирите колела със самоблокиращ се диференциал Torsen.

Здрава и надеждна система, осигуряваща добра проходимост. Оборудването и интериорните материали са от висока класа, но частите и поддържката са доста скъпи.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com