Tech of Tomorrow на Investor Media Group - изкуственият интелект е в основата на форума

Представители на водещи компании у нас обсъждат са технологичните иновации

23.06.2023 | 19:07 Редактор: Искра Ангелова

За поредна година Investor Media Group организира бизнес форума Tech of Tomorrow. На него водещи компании представят успешни примери за това как иновациите и технологиите променят бизнеси и създават нови възможности.

"Изкуственият интелект и неговият отпечатък върху бизнеса и живота ни" е водещата тема на форума.

"Изкуственият интелект ще бъде основният акцент, за който говорим. Също така ще отделим време за киберсигурността, ще говорим за чатбота "Наталия" и какво се крие зад това нещо. По отношение на това как форумът променя бизнеса - важно е да има подобни инициативи, защото те изострят още повече общественото внимание към променящата се среда, към тази технология, която ще промени абсолютно всички аспекти на бизнеса и на икономиката", коментира главният редактор на Investor.bg и водещ в Bloomberg TV Bulgaria - Бойчо Попов.

Представители на водещи компании у нас обсъдиха кои са технологичните иновации в различните сектори като градска среда и автомобили, изкуствен интелект и роботизация, финанси и търговия.

"Това, което ние виждаме в хайп и бъдещето на използването на изкуствения интелект, е, че промяната е толкова голяма, че ние можем да я сравним с измислянето на компютъра, на интернета, на мобилните устройства, на облачните технологии. В такива събития като Tech of Tomorrow ние виждаме иновациите, които ги има днес. Това, което е на пазара, което е разработено като нови технологии и се радваме и фирмите, които използват вече различни решения, да могат да споделят с експертите и с представителите на бизнеса, също така и държавните представители", каза мениджърът за България на Microsoft и мениджър на регион "Адриатикс"  - Калин Димчев.

"Форумът е мястото, където човек може да се запознае с нови хора, да обмени идеи, съответно да развива и новите технологии, които клиентите очакват", подчерта изпълнителният директор на LivePerson България - Александър Райчев.

Вижте повече в репортажа на Светослава Шикова.