Затръшването на вратата е забранено - най-странните правила за шофиране в Европа

Какво трябва да знаят шофьорите за някои държави, за да избегнат глоби?

05.06.2023 | 11:02 Редактор: Юлиан Христов
Затръшването на вратата е забранено - най-странните правила за шофиране в Европа

Европа е известна със своите разнообразни културни различия, но законът за движение по пътищата трябва да се спазва и това го знае всеки. Има обаче странни моменти, които не всеки шофьор знае, защото и самите закони в отделните държави в Европа имат своята специфичност.

Основните правила се прилагат в по-голямата си част във всички страни, но има малко или повече странни отклонения, които предизвикват дори смях. Какво трябва да знаят шофьорите за някои държави, за да избегнат глоби.

В Швейцария е забранено да се затръшва силно врата на автомобила или капака на багажника в жилищни и развлекателни зони, както и през нощта между 22 и 7 часа. Всеки, който наруши това правило, може да бъде глобен. Наказва се обаче също така рев на двигателя на празен ход, шофиране на ниски предавки или пускане на музика на твърде високо ниво.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Няма нищо в това, да не можеш да си блъскаш вратата, мато някаква ***, искаща да вдига шум. В България си е ок в 03:40, да я спреш да изръмжиш двигателя 3-4 пъти, докато дъниш Тигре-тигре, да напсуваш жена си, а като ти се напраеи забешежка, да вилаш "извинете лорде, а да не ви набия", а като "лорда" излезе и ти замлати пиянския ***, да ревеш, че комшията е фашист ... Сигнализирай за неуместен коментар