Facebook се завръща - рязък скок на потребителите на платформата

Акциите се обезцениха с почти 50% тази година, а пазарната капитализация на компанията се сви с близо $400 млрд.

28.04.2022 | 17:00 Редактор: Жаклина Иванова
Facebook се завръща - рязък скок на потребителите на платформата

Основната социална мрежа на Meta Platforms Inc .- Facebook, е увеличила броя на потребителите си през първото тримесечие значително повече от прогнозите, което може да намали опасенията, че компанията губи инерция в резултат на насочването на новото поколение към по-младежки ориентирани сайтове като TikTok.

Цената на акциите се изстреля с над 19% в следборсовата търговия, след като компанията майка на Facebook Meta Platforms Inc. отчете 1,96 млрд. дневни потребители за водещата си платформа, което е завръщане към растеж след първия в историята спад през декемврийското тримесечие. Анализаторите очакваха 1,94 млрд. потребители, предава Bloomberg.

Приходите за периода се увеличиха с 6,6% до 27,9 млрд. долара и щяха да бъдат по-високи, ако не беше войната в Украйна, заяви компанията.

Акциите се обезцениха с почти 50% тази година, а пазарната капитализация на компанията се сви с близо 400 млрд. долара, тъй като инвеститорите се притесняваха все повече, че основният бизнес и двигател на печалбата на Meta - рекламата в социалните медии - губи скорост.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК