Instagram скрива информацията за последователите на частни акаунти в Русия и Украйна

Това е най-новата реакция на социалното приложение заради продължаващия военен конфликт

09.03.2022 | 09:33 Редактор: Жаклина Иванова
Instagram скрива информацията за последователите на частни акаунти в Русия и Украйна

Instagram започна да крие информация за последователите на частни акаунти в Русия и Украйна. Това е най-новата реакция на социалното приложение на продължаващата инвазия на руски войски в Украйна.

В публикация в корпоративния блог във вторник компанията майка на Instagram Meta заяви, че "крие информация за последователите на хората, за това кого следват и за хората, които се следват един друг, за частни акаунти, базирани в тези две държави".

Това означава, че хората, които следват частни акаунти, базирани в Украйна и Русия, вече няма да могат да виждат кого следват тези акаунти и кой ги следва. Също така тези акаунти няма да се показват в списъците с последователи или следващи на други хора, нито във функцията "взаимни последователи". Това се прави с цел защита на потребителите, обяви компанията.

Компанията работи за намаляване на разпространението на руска пропаганда по света след нахлуването на страната в Украйна. Meta вече намали видимостта на руските държавни медии във Facebook - сайт, който сега е блокиран в Русия. През миналата седмица компанията заяви, че вече няма да приема реклами от Русия.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК