Дишаш, не дишаш - свръхмодерни легла ще следят здравето на олимпийците в Пекин

Спортистите ще получават сутрешното си кафе от роботи

16.11.2021 | 09:38 Редактор: Елеонора Танева
Дишаш, не дишаш - свръхмодерни легла ще следят здравето на олимпийците в Пекин

Здравословното състояние на спортистите на Игрите в Пекин ще се следи и докато спят. Олимпиадата ще се проведе между 4 и 20 февруари 2022 г.

Интелигентни легла ще отчитат дишането и пулса на състезателите в олимпийското село. Матраците ще се регулират според извивката на тялото им. Спортистите ще получават сутрешното си кафе от роботи, които мелят зърната и го приготвят за 4 минути. 

Модерните машинки ще показват и пътя на спортистите към олимпийските съоръжения, също така могат да транспортират товари с тегло до 300 кг.

Според президента на руския олимпийски комитет Станислав Поздняков, мерките срещу разпространението на Ковид-19 на Олимпиадата в Пекин ще бъдат много по-сериозни, отколкото в Токио 2020.

"Ще бъде създадена периметърна система, отвъд която няма да могат да излизат нито спортисти, нито други участници в Игрите. Организаторите в Пекин явно са решили да не изкушават съдбата и да налагат ограничения, а не да разчитат на личната съвест на всеки", коментира Поздняков, цитиран от "Монитор". 

Все още не са уточнени детайлите около ежедневното тестване на спортистите за Ковид-19.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК