Пускат секс роботи на обитатели на старчески домове и хосписи

Още от самото им създаване философи и учени обсъждат как най-добре да включат машините в обществото

22.10.2021 | 20:33 Редактор: Искра Ангелова
Пускат секс роботи на обитатели на старчески домове и хосписи

Секс роботи ще се използват в старчески домове и хосписи, за да утешават обитателите, твърди водещ експерт, цитиран от "Дейли Стар".

Още от самото им създаване философи и учени обсъждат как най-добре да включат машините в обществото. Миналата година биоетикът Нанси Джекър заяви, че те трябва да се предписват на възрастни хора с увреждания, за да се подобри тяхното физическо и психическо здраве.

През септември 2020 г. в някои домове за възрастни хора в Обединеното кралство бяха изпратени роботи с елементарни възможности, за да се намали самотата.

Академикът д-р Дейвид Леви, автор на книгата "Любов и секс с роботи", казва: "Еволюцията на отношенията между хората и роботите изисква секс роботите да играят по-голяма роля".

Запитан дали биха могли да бъдат изпратени в среда като тази на хосписите, той отговори: "Да, абсолютно. Роботите вече се изпробват с успех в домовете за възрастни хора и е установено, че те носят емоционален тласък на много от хората, които се срещат с тях."

Той добави: "Хората, които общуват с тях, обикновено ги намират за доста привлекателни, а вече има роботи, които имат по-човешки вид."

Д-р Леви се позова на усилията на японското правителство, което вече е внедрило роботи в старчески домове, офиси и училища. Населението на страната застарява, което ще има отражение върху работната сила и системата за грижи, съобщава БГНЕС.

Той продължи: "През последните 20-30 години японското правителство обяви, че пред тях се очертава ужасен демографски проблеми. Има толкова много стари хора, че няма достатъчно млади хора, които да се грижат за тях. Това е основната причина правителството да инвестира толкова много в разработването на роботи, защото иска роботите действително да поемат отговорностите по грижите за много възрастни граждани."

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК