Apple, Google и Samsung представят вълнуващи нови продукти

Ще видим лаптопи MacBook Pro и смартфони Pixel 6

18.10.2021 | 09:59 Редактор: Здравко Черкезов
Apple, Google и Samsung представят вълнуващи нови продукти

За хардуерния сезон тази седмица предстои драматичен финал с три събития от три големи компании в три поредни дни. Apple, Google и Samsung (в този ред) са домакини на големи събития през седмицата. 

Apple стартира този маратон по-късно днес. Според експертите можем да очакваме, наред с други неща, напълно обновен MacBook Pro със суперчип. Във вторник Google ще представи новите си смартфони. А онова, което ще бъде разкрито на събитието на Samsung в сряда, засега все още е тайна.

Apple стартира маратона в 20 часа българско време. Измина малко повече от месец от последното събитие на компанията, на което представи нови iPhone, Apple Watch и iPad. Една голяма липсваща продуктова линия обаче липсваше. Не видяхме нови Mac. Тъй като се очаква всеки момент новата версия на операционната система macOS Monterey, а и компанията вече обяви планове да надстрои цялата си линия до собствените си чипове, отсъствието на тези продукти се усети. 

Изглеждаше разумно да се очаква компанията да тръгне по пътя за представяне чрез прессъобщение, но вместо това изглежда, че Apple е избрала да даде на Mac своя миг на слава. По принцип компаниите се чувстват по-малко задължени да натрупват всички продукти в едно събитие в момент, в който не искат от посетителите да летят от цял свят, за да присъстват на живо.

Очакваме нов MacBook Pro в 13 и 16-инчови версии, както и нов Mac Mini и 27-инчов iMac.

Първите два по същество заместват миналогодишните модели с M1. Предполага се, че ще има нов, още по-бърз чип M1X, заедно с потенциалните хардуерни редизайни. 27-инчовият iMac междувременно ще надгради 24-инчовия модел.

Говорейки за нови чипове, Google вече обяви плана си да представи своя вътрешнофирмен чип Tensor, ставайки поредната компания, която замества чиповете на Qualcomm със свой хардуер. Той ще се използва за захранване на новия Pixel 6 и Pixel 6  Pro. 

Събитието на Samsung в сряда е най-голямата въпросителна. Новите сгъваеми телефони бяха обявени в средата на август и не се очаква друго устройство Galaxy S до около MWC през февруари/март следващата година. 

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК