Американка изобрети спасителната жилетка за коли (+ВИДЕО)

Представлява гигантска чанта, с която покривате автомобила си

22.09.2021 | 13:05 Редактор: Тодор Петров

Ако нахлуе вода в салона и двигателния отсек на една кола, проблемите стават много и все сериозни - корозия, електрически проблеми, унищожаване на електронни компоненти и още куп главоболия. Автомобилите, пострадали при наводнения, най-често се бракуват от застрахователните компании, дори и да изглеждат наред.

Американката Рейхъл Ейбрахам - инженер, живеещ в Тексас, много добре познава болката от това да изгубиш колата си в наводнение, както се случило през 2008 година. И впряга всичките си познания по химия и инженерство, да намери решение, което да се опита да предпази автомобилите от водни стихии.

Така се ражда "спасителната жилетка за коли" ClimaGuard. Най-общо, това представлява гигантска чанта, с която покривате автомобила си и я затваряте с ципове отвсякъде, за да държите водата настрана. 

Тя е създадена от материали, които са доста издръжливи и водоустойчиви. Но разбира се има и доста повече. Така например, циповете не могат да предпазят автомобила от вода, но много е важно разположението им, което играе огромна роля при дизайна на ClimaGuard.

Четете повече по темата в Automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК