BMW представи изцяло рециклируем автомобил

Компанията предупреди, че приходите ѝ могат да бъдат засегнати от недостига на чипове

02.09.2021 | 17:14 Редактор: Юлия Христова
BMW представи изцяло рециклируем автомобил

Германският автомобилен концерн BMW AG представи изцяло рециклируем автомобил и обяви, че планира да намали въглеродните емисии през целия жизнен цикъл на своите превозни средства, включително в производствения процес, с поне 40% от нивата от 2019 г. до 2030 г., съобщава Automotive News Europe.

Новата цел е по-амбициозна от предишната, която предвиждаше редуциране на емисиите с една трета от нивата през 2019 г. 

За да постигне това, базираният в Мюнхен автомобилен производител възнамерява да увеличи дела на рециклираните и многократно използвани материали, използвани при производството на неговите превозни средства до 50% от 30%, става ясно от изявление на компанията.

BMW представи концептуалния автомобил i Vision Circular, който ще се появи на изложението в Мюнхен в понеделник. Концернът посочва, че 100% рециклируемият автомобил „въплъщава идеята на компанията да бъде най-устойчивият производител за индивидуална премиум мобилност“.

Подобно на своите конкуренти, BMW предупреди, че приходите ѝ през следващите месеци могат да бъдат засегнати от недостига на чипове и покачващите се цени на суровините, въпреки че отчита по-силни от очакваното печалба и приходи през последното тримесечие, пише investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК