TikTok въвежда "тинейджърски режим" в Китай - до 40 мин. развлечения в приложението

Тази мярка ще се прилага за всички потребители на възраст до 14 г.

21.09.2021 | 12:46 Редактор: Юлия Христова
TikTok въвежда

Китайската версия на TikTok въвежда "тинейджърски режим", който ще ограничи времето, което децата под 14-годишна възраст прекарват в приложението за кратки видеа до 40 минути на ден, съобщава CNN.

Тази мярка ще се прилага за всички потребители на Doujin (китайската версия на TikTok) на възраст до 14 години, които са се регистрирали в приложението, като използват истинските си имена, се казва в изявление на пекинската компания ByteDance, публикувано в събота. Douyin също няма да бъде достъпен за тези потребители от 22:00 ч.до 06:00 ч., добави собственикът на TikTok и Douyin.

Компанията призова родителите да помогнат на децата си да се регистрират с истинските им имена или самите те да включат "тийнейджърския режим". От ByteDance не са отговорили веднага на въпроса на CNN как може да наложи тази политика за потребители, които не използват истинските си имена. Приложението ще предлага и ново съдържание - от научни експерименти и музеи до изложби в художествени галерии, природни пейзажи, за да "вдъхнови" младите потребители.

Според изследователската компания iiMedia Research - Doujin има най-малко 490 милиона потребители до ноември 2020 г.,

Ограниченото използване на Doujin е "проактивна мярка" от страна на ByteDance, за да изпревари потенциалните регулации, пишат анализаторите на Citigroup Global Markets в понеделник. Те посочват, че това решение може да накара други интернет платформи с кратко видео съдържание да обмислят въвеждането на подобни ограничения.

През юни Китай преработи Закона за защита на непълнолетните, с който вкара изискване доставчиците на интернет услуги - включително приложенията за социални медии - да въведат функции като управление на времето, ограничение на съдържанието и ограничения за потребление за непълнолетни, пише bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК