Кои са най-надеждните автоматици?

Изборът на скоростна кутия е от ключово значение за живота на автомобила

01.09.2021 | 12:55 Редактор: Здравко Черкезов
Кои са най-надеждните автоматици?

Има автоматици, чийто живот е стотици хиляди километри. Всеки агрегат може да бъде повреден, но има скоростни кутии са се доказали през годините. 

Такива се срещат както на стари автомобили, така и на нови модели, като неслучайно са основен избор на някои от водещите автомобилни производители.

Експертите от руското издание "За Рулем" посочиха най-надеждните агрегати, които при редовно и най-вече правилно обслужване може да надживеят дори самия автомобил.

Volkswagen 09М

Тази скоростна кутия се среща при автомобили със задвижване на четирите колела на концерна VW Group. Тя представлява модернизирана версия на трансмисията 09G, която може да се поставя на превозни средства с обем на двигателя до 3,5 литра. 

Декларираният ресурс на кутия е 200 000 км, но тя може да изкара и два пъти повече, ако не е подлагана на сериозни натоварвания – като висене в градските задръствания, а нейният собственик не е уличен състезател. Единственият проблем при нея е запушването на топлообменника, като се препоръчва той да бъде заменен от външен радиатор. 

Четете повече по темата в Automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК