Кои са най-евтините коли с автоматик в България?

Големите промени на пазара през 2020 г. се отразиха и на предлагането

02.11.2020 | 13:20 Редактор: Ралица Братанова
Кои са най-евтините коли с автоматик в България?

Ръчни скорости или автоматик? И двата варианта си имат своите привърженици с убедителни аргументи. "Ръчката" е по-ангажираща, дава повече контрол и мнозина я свързват с автентичното удоволствие от шофирането. Освен това като цяло е по-безпроблемна.

Автоматикът пък означава удобство, особено в големите градове, където така или иначе "автентичното удоволствие от шофирането" отдавна вече е изгубено. Неслучайно в последните години балансът неумолимо клони към втория тим трансмисии, а делът на ръчните постоянно намалява.

Големите промени на пазара през 2020 покрай новите стандарти за емисиите обаче се отразиха и на предлагането на автоматици. В близкото минало дори и най-достъпните модели като Dacia Sandero предлагаха опция с два педала. Проверката ни в каталозите на вносителите днес показва, че евтините варианти с автоматик са намалели чувствително в последните месеци, пише Automedia.bg.

В извадката сме взели предвид най-широкия смисъл на понятието "автоматик" - както класически хидротрансформатори, така и трансмисии с двоен съединител, "роботизирани" ръчни кутии и безстепенни вариатори.

Skoda Kamiq - 37 980 лева

Най-достъпният Kamiq с два педала се вмъква в Топ 20 на косъм, изпреварвайки Kia Ceed само с 16 лева. Той е с еднолитров турбомотор със 110 коня мощност и със 7-степенната DSG трансмисия на Volkswagen. Нивото на оборудване е Ambition, с включен климатик.

Вижте кои са останалите автомобили на Automedia.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК