TikTok възобновява плановете си за първично публично предлагане в Хонконг

ByteDance работи по преодоляване на опасенията за сигурността на данните

09.08.2021 | 15:51 Редактор: Юлия Христова
TikTok възобновява плановете си за първично публично предлагане в Хонконг

TikTok ByteDance Ltd. възобновява плановете си за първично публично предлагане в Хонконг до началото на следващата година, в момент, в който китайските власти разширяват репресиите си срещу технологичните компании в страната, съобщава Financial Times.

Листването може да се проведе или през следващото тримесечие, или в началото на 2022 г., се казва в статията от неделя, която се позовава на трима неидентифицирани лица, запознати с плановете, каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg

ByteDance работи по преодоляване на опасенията за сигурността на данните, повдигнати от китайските регулатори, съобщи FT. Компанията преминава през процес на преглед и е подала документи до китайските власти, а окончателните насоки се очакват от ByteDance до септември, казва един от източниците. През юли Dow Jones съобщи, че ByteDance задържа на пауза за неопределено време намеренията си да осъществи пазарен дебют в чужбина по-рано тази година, след като правителствените служители са казали на концерна да се съсредоточи върху преодоляването на рисковете за сигурността на данните. 

Целия анализ можете да прочетете на Investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК