TikTok стартира кандидатстване за работа с кратки видео автобиографии

Платформата ще позволи на потребителите да кандидатстват за различни работни позиции

08.07.2021 | 09:56 Редактор: Жаклина Иванова
TikTok стартира кандидатстване за работа с кратки видео автобиографии

Приложението за споделяне на кратки видеа TikTok стартира в сряда пилотна програма, която позволява на потребителите да качват видео автобиографии за базирани в САЩ работни места, вариращи от старши инженер по данни в Shopify до творчески продуцент в самия TikTok, предава Ройтерс.

В рамките на програмата "TikTok Resumes" редица компании, включително Chipotle Mexican Grill и Target Corp, ще приемат видео автобиографии за открити позиции от 7 юли до 31 юли.

Използвана масово от т. нар. Поколение Z (родените в средата и края на 90-те години до началото на 2010 г.), платформата ще позволи на потребителите да кандидатстват за работни места – за различни позиции - от начално ниво до по-ръководни позиции, с видеоклипове, носещи хаштаг #TikTokResumes, каза компанията в публикация в корпоративния си блог.

Съединените щати са изправени пред недостиг на служители, тъй като търсенето на работна ръка се връща след пандемията, подхранвано от бързите ваксинации срещу коронавируса, пише investor.bg.

Известен със създаващите тенденции видеоклипове с танци, TikTok отчита ръст в съдържанието, свързано с кариерни шансове и работа под хаштагове като #CareerTok.

Редица други технологични компании, включително приложението за запознанства Bumble Inc и Facebook, позволяват на потребителите да се свързват в мрежа и да търсят работа, но LinkedIn на Microsoft Corp остава лидер в социалните медии за професионалистите.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК