Пекин одобри продажбата на Model Y на Tesla

През октомври в Китай са купени над 13 000 електромобила на компанията

30.11.2020 | 10:14 Редактор: Ивет Арабова
Пекин одобри продажбата на Model Y на Tesla

Американският пионер в производството на електромобили Tesla Inc получи разрешение да пусне в продажба в Китай произведения в завода на концерна край Шанхай SUV Model Y, съобщава Ройтерс, позовавайки се на съобщение на Министерството на промишлеността и информационните технологии. 

В момента Tesla произвежда и продава в Китай Model 3, като изгражда допълнителен производствен капацитет в съоръжението край Шанхай, за да сглобява и Model Y. По-рано този месец компанията кандидатства за разрешение за продажба на въпросния модел.

Tesla стартира доставките на превозни средства, произвеждани в шанхайската фабрика още миналия декември, като само през октомври компанията е успяла да продаде над 13 000 електромобила в Китай.

Концернът започна да изнася към Европа произведени в Китай автомобили Model 3, като през изминалата седмица Tesla обяви, че планира да започне производството и на зарядни устройства в азиатската стана, като се очаква съоръжението за тази цел да влезе в експлоатация през 2021 г. Фабриката ще бъде изградена в близост до производственото съоръжение край Шанхай, предава Investor.bg.

Предприятието, за което Tesla очаква да бъде завършено през първото тримесечие на следващата година, ще разполага с производствен капацитет от 10 000 зарядни устройства годишно.

Снимка: Bloomberg/Patrick T. Fallon

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК