Tesla oбмисля компактен електромобил за европейския пазар

"Карам Model X из Берлин и имам проблеми с намирането на място за паркиране", каза Мъск

24.11.2020 | 23:40 Редактор: Ивет Арабова
Tesla oбмисля компактен електромобил за европейския пазар

Американският производител на електрически превозни средства Tesla обмисля производството на компактно превозно средство за масовия автомобилен пазар в Европа, заяви по време на онлайн конференция, организирана от германското правителство, главният изпълнителен директор на концерна Илън Мъск, цитиран от Ройтерс. 

Според милиардера е напълно възможно компанията да започне производство на компактен автомобил "може би хечбек или нещо подобно“. "В САЩ колите са по-големи заради предпочитанията на потребителите“, посочи Мъск, добавяйки: "В Европа (автомобилите) могат да бъдат по-малки“.

Ръководителят на Tesla сподели, че се сблъсква с известни проблеми при паркирането на своя автомобил Model X, който е дълъг пет метра, по улиците на Берлин.

"Карам Model X из Берлин и имам доста проблеми с намирането на място за паркиране, на което да се побера“, признава Мъск.

Базираният в Калифорния автомобилен производител в момента предлага 4 модела автомобили, включително средно големия седан Model 3 и SUV модела Model Y, предава Investor.bg.

Всичките превозни средства на Tesla са с няколко десетки сантиметра по-дълги от автомобила Golf на германския концерн Volkswagen AG, който е еталон в Европа за компактно превозно средство. В глобален план се очаква Tesla да пусне в продажба своя електрически пикап Cybertruck в рамките на две години.

Снимка: Bloomberg/David Paul Morris

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК