Япония се надява да разработи летящи коли от 2023 г.

Компанията SkyDrive тепърва трябва да подобри технологията си и да се справи с редица предизвикателства

30.08.2020 | 18:40 Редактор: Георги Камарашев
Япония се надява да разработи летящи коли от 2023 г.

За първи път в Япония стартъп показа летяща кола с батерия, а разработчиците ѝ се надяват услугата да започне да се ползва от 2023 г., пише Wall Street Journal.

SkyDrive тепърва трябва да подобри технологията си и да се справи с регулаторните предизвикателства. Компанията се надява до 2030 г. ежедневното придвижване да се случва с подобни на дронове превозни средства, които могат да карат по улиците преди да излетят във въздуха като хеликоптер.

Конкуренцията в тази област вече расте, а на много места по света вече се говори за т.нар. въздушни таксита, аеромобили и електрически превозни средства, които могат да се издигат вертикално нагоре, а след това да кацат по същия начин. Япония изостава зад компании от САЩ, Германия и Китай в разработката на тази технология.

SkyDrive твърди, че плановете ѝ се различават от тези на другите, защото се надява включи и колела към своето превозно средство, така че то да може да се вкарва в домашния гараж. По думите на компанията летящата ѝ кола заема място колко два леки автомобила.

Целта на фирмата е пусне услугата в Осака през 2023 г., а тя ще придвижва посетителите за десетина минути между различни туристически атракции. Превозното средство ще има две места – едно пилотско и едно пасажерско.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК