Facebook ще премахва публикации на Тръмп, ако нарушават стандартите

Шерил Сандбърг припомни, че компанията ще премахва фалшиво съдържание

19.08.2020 | 22:46 Редактор: Виктория Гетова
Facebook ще премахва публикации на Тръмп, ако нарушават стандартите

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг заяви, че компанията е готова да премахне всяка публикация на президента Доналд Тръмп, която нарушава стандартите на организацията, пише CNBC.

"Когато президентът наруши нашите стандарти за реч на омразата или сподели фалшива информация за потискане на избирателите, тя се сваля", посочва Сандбърг в интервю за MSNBC.

Коментарът беше направен, след като водещият я попита как Facebook ще следи речите на Тръмп в надпреварата за избор на президент през ноември тази година.

Миналата седмица Facebook пусна Изборен информационен център, който по думите на Сандбърг ще помогне до потребителите да достига точна информация за изборите, съобщава Investor.bg.

"Това е голяма задача за нас, а ние сме толкова готови, колкото смятаме, че потенциално бихме могли да бъдем за нея", посочва тя.

Собствените служители на Facebook по-рано това лято отправиха критики към компанията, когато тя реши да не премахне или модерира публикация от края на май на Доналд Тръмп, в която той заяви, че "когато започне плячкосването, започва и стрелбата". Думите бяха по повод протестите Black Lives Matter.

По-рано този месец обаче компанията премахна публикация на Тръмп на видео, в което той твърди, че децата са "почти имунизирани" от Ковид-19. Facebook заяви, че е свалила публикацията, защото съдържа фалшиво твърдение.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК