Сандбърг: Facebook ще работи със следващия президент на САЩ, който и да е той

Ние сме платформа, в която малките бизнеси са овластявани, коментира тя

13.08.2020 | 12:49 Редактор: Георги Камарашев
Сандбърг: Facebook ще работи със следващия президент на САЩ, който и да е той

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг заяви, че социалната мрежа трябва да работи с този, който спечели изборите за президент на САЩ през тази година, за да отговори на притесненията за големите технологични компании, пише CNBC.

"Знаем, че има реални притеснения за размера и властта на американските технологични компании, както в нашата страна, така и по света", заяви Сандбърг. "Наша задача е да работим с всеки, който е на власт, независимо дали е в Сената или другаде по света, за да отговорим на тези опасения", коментира тя.

Коментарът беше направен, след като Джим Крамър от CNBC попита Сандбърг за кандидата на демократите Байдън и неговите думи от май тази година, че е нужно сериозно обмисляне на идеята за разбиването на социалните мрежи. Сандбърг твърди, че размерът на Facebook е това, което позволява на компанията да помага на милиони малки бизнеси да продават онлайн и да предлагат таргетирани реклами на потенциални клиенти.

През март компанията обяви програма за 100 млн. долара, за да помогне на малките бизнеси, засегнати от Covid-19. През май тя пусна Facebook Shops, за да улесни фирмите да предлагат продуктите си за продажба онлайн. След протестите Black Lives Matter през юни компанията обеща 200 млн. долара на бизнеси и организации, които са собственост на чернокожи.

Цялата статия четете в Investor.bg.

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК