Служителите на Facebook могат да работят от вкъщи до юли 2021 г.

Компанията следва примера на Google и Twitter

08.08.2020 | 07:40 Редактор: Ралица Братанова
Служителите на Facebook могат да работят от вкъщи до юли 2021 г.

Американската интернет компания Facebook ще позволи на своите служители да продължат да работят от вкъщи през следващите 12 месеца, обяви компанията пред CNBC.

"На база на прогнозата от здравните и правителствените експерти, както и на решенията от нашите вътрешни дискусии по тези въпроси, ние позволяваме на нашите служители да продължат доброволно да работят от вкъщи до юли 2021 г.", заяви говорител на компанията.

Освен това компанията ще даде на служителите допълнителен бонус от 1000 долара за нуждите на домашния им офис. Facebook даде подобен бонус след налагането на блокадите по-рано тази година.

Въпреки че служителите ще имат право да работят от домовете си, компанията твърди, че ще продължи да отваря офисите си при ограничен капацитет в регионите, в които насоките на властите го позволяват и където има отслабване на вируса в продължение на два месеца, пише Investor.bg. 

Малко вероятно е обаче повечето офиси на Facebook да отворят отново врати през 2020 г., посочва говорителят.

Миналата седмица главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че не е ясно кога служителите ще могат да започнат отново да работят от офисите след възраждането на Ковид-19 в Съединените щати. Зукърбърг беше критичен към начина, по който администрацията на Доналд Тръмп се справя с коронавируса.

Решението на Facebook следва това на Google, която миналия месец обяви, че ще даде възможност на своите служители да продължат да работят от вкъщи до края на юни 2021 г. През май Twitter пък каза на служителите си, че "завинаги" могат да работят от дистанция, ако искат.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК