Служителите на Google ще работят хоумофис поне до юли 2021 г.

Това е първата американска корпорация, която предприема тази крачка

28.07.2020 | 12:12 Редактор: Ивет Арабова
Служителите на Google ще работят хоумофис поне до юли 2021 г.

Американският технологичен концерн Google ще задържи служителите си вкъщи поне до следващия юли, превръщайки гиганта в търсачките в първата голяма американска корпорация, която формализира подобен удължен график на фина на пандемията на коронавируса.

Този ход ще засегне почти всички около 200 000 служители на пълен работен ден и сключени договори компанията майка на Google Alphabet Inc. и увеличава натиска върху други технологични гиганти, които имат намерение да върнат персонала си в офисите след януари, пише The Wall Street Journal.

Редица бизнеси - от фабрики до салони и ресторанти, се борят с това дали и кога да отворят отново на фона на упорития ръст на случаите с Ковид-19 в цялата страна. Въпреки че някои офиси са добавили прегради от плексиглас и други защити за социално дистанциране, рискът от огнища сред служителите остава.

Дори за тези отрасли, където работата в домашни условия е сравнително управляема, връщането е бавно. В Ню Йорк по-малко от една десета от офисните работници в Манхатън се завръщат на работното място, цял месец след като градът даде на предприятията зелена светлина за повторно заемане на сградите, освободени от присъствие през март.

"Хората са внимателни”, казва Уилям Рудин, изпълнителен директор на Rudin Management Co. и ръководител на едно от най-известните семейни компании в сферата на недвижимите имоти в Ню Йорк.

Цялата статия четете в Investor.bg.

Снимка: Bloomberg/Stefan Wermuth

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК