Google блокира още реклами от сайтове с конспиративни теории за Ковид-19

Ще се правят проверки, за да се установят нарушения на правилата

18.07.2020 | 11:05 Редактор: Ивет Арабова
Google блокира още реклами от сайтове с конспиративни теории за Ковид-19

Google заяви, че от следващия месец ще блокира повече реклами от уебсайтове, които популяризират теории на конспирацията за Ковид-19, съобщава Bloomberg. Най-голямата търсачка в света ще прави човешки и автоматизирани проверки, за да открие уеб издатели и рекламодатели, нарушаващи правилата, и да предприеме действия срещу тях.  

Компанията вече има политика срещу вредните здравни твърдения в онлайн пространството и премахна над 200 милиона реклами, които се опитваха да се възползват от хаоса, причинен от пандемията. Промените в петък са продължение на усилията на Google в тази посока. 

Ходът на Google е вследствие на проучване, според което компанията тази година ще привлече около 19 милиона долара приходи от реклама на уебсайтове, публикуващи дезинформация и теории за конспирацията за вируса, предава Bloombergtv.bg.

На сайтове, които многократно или грубо нарушават тази политика, може да бъде забранено използването на рекламните платформи на Google, заявиха от компанията.  YouTube, собственост на Google, вече забрани монетизирането на съдържание с дезинформация и теории на конспирацията около Ковид-19. 

Снимка: Bloomberg/Hollie Adams

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК