SpaceX: Изберете желаната орбита и направете резервация!

Наличните дати започват през юни тази година

06.02.2020 | 15:08 Редактор: Искра Ангелова
SpaceX: Изберете желаната орбита и направете резервация!

SpaceX пусна нов уеб базиран инструмент за резервации за своята ракета Falcon 9. Клиентите, които не могат да резервират цялата ракета, струваща повече от 60 милиона долара, могат също така да се възползват от предложения за разделяне на пътуването, започващи от 1 млн. долара (за до 200 килограма товар).

Новият инструмент за резервации е предназначен да адресира пазара на по-малки клиенти на сателити. Уебсайтът подканва клиентите да изберат желаната орбита и възможно най-ранната дата, на която спътникът да излети в космоса. Наличните дати започват през юни тази година, предава Techcrunch.

След това трябва да се въведе общата маса на онова, което клиентът иска да пусне в космоса, като след това получава прогнозна цена. Процедурата отвежда клиента до поредица от екрани, където избира дали ще му трябва 15-инчов или 24-инчов порт на изстрелващото превозно средство (което до голяма степен е функция на обема и масата), както и конкретната ракета, която да се резервира за пътуването (от предстоящи планирани мисии), информира Investor.bg.

Другите опции включват добавки, като адаптери за космодрума, за да отговарят на стандартните размери, които използва SpaceX, както и система за отделяне, предоставена от SpaceX, в случай че нямате своя собствена, заедно с опции за зареждане на място, ако космическият апарат има своя задвижваща система и застраховка на стойност до 2 милиона долара.

След избиране на всички опции и потвърждаване, че клиентът не е обект на никакви действия или ограничения на международния трафик на оръжие (ITAR), наложени от правителството на САЩ, може да се въведе номер на кредитна карта, за да се платят незабавно 5000 долара като депозит, с три вноски след това, за да се допълни нужната сума. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК