Tesla започва доставки на електромобили, произведени в Шанхай

Очакванията към завода в Китай са големи

27.12.2019 | 16:42 Редактор: Стефанка Митева
Tesla започва доставки на електромобили, произведени в Шанхай

Американският автомобилен производител Tesla Inc. ще започне да доставя автомобили, произведени в Китай в понеделник. Първите 15 бройки седан Model 3, сглобени в новия многомилиарден завод в Шанхай на Tesla, ще бъдат доставени на служителите на компанията на 30 декември, заяви представител на Tesla пред Bloomberg.

Мъск разчита на завода в Китай, за да спомогне за спечелването на пазарен дял на най-големия пазар в света както за електрически коли, така и за автомобили като цяло. Model 3 ще се конкурира с електрически автомобили от редица местни конкуренти, като NIO Inc. и Xpeng Motors, както и от световни производители, включително BMW AG и Daimler AG.

Шанхайската гигафабрика, чийто строеж започна в началото на тази година, е решаващ тест за стремежа на Мъск да запази производителя на автомобили печеливш, докато залага на китайския апетит за електрически автомобили. Първоначално само кален парцел на около 90 минути път с кола от центъра на Шанхай, сега тя се превърна в една от най-бързо построените високотехнологични фабрики в света, пише investor.bg

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК