Tesla вече е най-големият производител на електромобили в света

Американската компания изпревари китайската BYD

08.12.2019 | 21:17 Редактор: Василена Василева
Tesla вече е най-големият производител на електромобили в света

Tesla вече е най-големият производител на електромобили в света, след като успя да изпревари по обем на продажби китайската компания BYD, в чийто резултат са включени дори хибридните автомобили.

През последните години американският автомобилен производител увеличи значително продажбите си, благодарение на трите си модела - Model S, Model X и Model 3. През цялото време Tesla и BYD съществуваше почти невидимо съперничество, което се засили допълнително след появата на информации, че един от най-богатите хора на света - Уорън Бъфет, ще инвестира огромна сума в китайския бранд, пише Automedia.bg

Генералният директор на Tesla - Илон Мъск, не пожела да коментира тези твърдения, като на въпрос на журналисти "Какво мислите за електромобилите на BYD?", единственото, което направи Мъск, беше да се се изсмее.

Според анализатори на пазара на екологични транспортни средства, Tesla вече изпреварва китайския производител. До края на октомври 2019 г. компанията на Мъск е продала общо 807 954 свои електромобила, докато резултатът на BYD е 787 150 бройки, като в тях влизат и хибридни модели.

Експертите отбелязват, че през последните месеци продажбите на хибриди на BYD рязко спадат, тъй като в Китай се увеличава броя на електрическите автомобили. Брандът продава камиони и автобуси на ток, а също така произвежда акумулаторни батерии, които поставя на своите автомобили.

Снимки: Tesla

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК