Мъск се хвали с поръчките за Cybertruck, акциите на Tesla падат

На представянето му "бронираното стъкло" не издържа на теста за удар

25.11.2019 | 14:40 Редактор: Ивет Арабова
Мъск се хвали с поръчките за Cybertruck, акциите на Tesla падат

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск подсказа в туит тази неделя, че компанията му за електромобили е получила 200 хил. поръчки за своя електрически пикап в рамките на първите три дни от обявяването му, предава "Ройтерс".

Мъск, който редовно туитва за функциите на Cybertruck от премиерата насам, също така дава информация на своите последователи за броя на поръчките, които компанията е получила, информира Investor.bg.

В по-ранен туит Мъск заяви, че е получил 146 хил. поръчки за Cybertruck, а след това туитна отново в неделя “200К”, очевидна референция към броя на поръчките. 

Според уебсайта на компанията е нужно незабавно плащане на 100 долара за резервиране на поръчката за Cybertruck, чиято начална цена е 39 900 долара. 

Пускането на футуристичния пикап миналата седмица беше свързано с гафове, след като “бронираното стъкло” на прозорците не издържа на теста за удар. Като цяло електрическото превозно средство сякаш притесни Wall Street в петък, тъй като акциите на Tesla завършиха търговията с 6,1% понижение на цената. 

Плановете на компанията са да започне да произвежда Cybertruck към края на 2021 г. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК