Tesla привлече погледите с екстравагантен и... грозен пикап

Машината беше представена от самия Илън Мъск

22.11.2019 | 14:33 Редактор: Юлия Христова
Tesla привлече погледите с екстравагантен и... грозен пикап

От 6 години изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск обещава на феовете електрически пикап и той вече е факт. Както и е факт, че тези 6 години са напълно пропилени от дизайнерите на марката, защото със сигурност това е най-грозният автомобил, който се появава в последно време. На това мнение са повечето потребители в Twitter, които не спестиха критиките си по адрес на външния вид на Cybertruck (както ще се казва моделът).

А машината беше представена от самия Мъск, който обяви, че пикапът на Tesla трябва кардинално да промени силите в сегмента, като едно от основите оръжие е r;ekkf екстравагантният подход към дизайна. Според милиардера, сегашните пикапи, изглеждат като близнаци и ако им махнеш емблемата, те няма да се различават един от друг, пише autoimedia.bg.

При пикапа на Tesla тази опасност е избегната, като Cybertruck прилича на автомобил, избягал от снимките на научно-фантастичен филм. При това, първият екземпляр, показан пред публика, беше подложен на какви ли не издевателства (удари с тежки чукове, например), а Мъск заяви, че той издържа и на изстрели от огнестрелно оръжие с калибър 9 мм.

Що се касае до задвижването, Cybertruck ще се предлага с един, два или три електромотора. Най-мощната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималният пробег ще е 800 км. Пикапът е получил адаптивно пневматично окачване, при което пътният просвет се увеличава до 400 мм, а товарната платформа се смъква за по-голямо удобство при товаренето.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК