Нова версия: Самолетът на EgyptAir се е разбил край остров Карпатос

Компанията все още не е потвърдила официално информацията

19.05.2016 | 12:10 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Twiiter

Самолетът на EgyptAir, който изчезна от екраните на радарите при полета си от Париж до Кайро рано тази сутрин, се е разбил в морето край южния гръцки остров Карпатос. Това потвърди източник от гръцката авиация пред AFP, цитирано от "Фокус".

"В около 00:29 по Гринуич (03:29 часа българско време), когато е летял в египетското въздушно пространство, самолетът е изчезнал от гръцките радари. Той се е разбил на около 130 морски мили от остров Карпатос", заяви източникът.

Припомняме, че египетският самолет е излетял с половин час закъснение от планираното време - в 23:21 часа. Полетът е трябвало да продължи три часа и половина като пристигне в Кайро в 2:55 часа местно време с 15-минутно закъсненение.

Общо 69 души се намрали на борда - 59 пътници и 10 души екипаж. 

По данни на източник на EgyptAir самолетът е изчезнал от радарите самолетът е изчезнал малко след като е навлязъл над въздушното пространство на Египет или 10 минути преди да кацне на международното летище в столицата Кайро. 

От авиокомпанията потвърдиха информацията за изчезнали самолет като уточниха, че пилотите не са дали никаква индикация за проблеми на борда при разговорите си с контролната кула в Кайро. В съобщение в Twitter се твърди обаче, екипажът е съобщил за дим излизащ изпод пилотската кабина преди да бъде изгубена връзката.

Компанията все още не е потвърдила официално информацията.