Самолет на EgyptAir изчезна тази нощ от радарите

Той е изпълнявал полет от Париж за Кайро, а на борда има 69 души

19.05.2016 | 07:11 Редактор: Ирина Георгиева
Самолет на EgyptAir изчезна тази нощ от радарите

Самолет на авиокомпания "EgyptAir" изчезна тази нощ от радарите, пише USA Today. Той е изпълнявал полет от Париж за Кайро.

"Информиран източник съобщава, че полет МС804, който е излетял от Париж в 23:09 , запътил се към Кайро, е изчезнал от радара", пише в съобщение в социалната мрежа Twitter, публикувано от авиокомпанията, цитирана от Агенция "Фокус".

На борда на самолета има 69 души - 59 пътници и 10 души екипаж. Машината е изчезнала преди да навлезе в египетското въздушно пространство. 

Полетът е излетял от френската столица с половин час закъснение след планираното време - в 23:21 часа. Той е трябвало да продължи три часа и половина и да пристигне в Кайро в 2:55 местно време, с 15 минути закъснение. 

Според информация на BBC последно пилотите на полет MC804 са се свързали с диспечерите в египетската столица, докато машината се е намирала на 11 хил. метра височина над източната част на Средиземно море.

По данни на източник на EgyptAir самолетът е изчезнал от радарите самолетът е изчезнал малко след като е навлязъл над въздушното пространство на Египет или 10 минути преди да кацне на международното летище в столицата Кайро. 

От авиокомпанията потвърдиха информацията за изчезнали самолет като уточниха, че пилотите не са дали никаква индикация за проблеми на борда при разговорите си с контролната кула в Кайро. В съобщение в Twitter се твърди обаче, екипажът е съобщил за дим излизащ изпод пилотската кабина преди да бъде изгубена връзката.