Фон дер Лайен: Разчитаме на Китай да повлияе на Русия да спре войната в Украйна

Председателят на ЕК се срещна със Си Цзинпин и Еманюел Макрон в Елисейския дворец в Париж

06.05.2024 | 16:47 Редактор: Вяра Димова
Фон дер Лайен: Разчитаме на Китай да повлияе на Русия да спре войната в Украйна

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз разчита на Китай да повлияе на Русия да прекрати войната си в Украйна, съобщи "Ройтерс".

"Разчитаме на Китай да използва цялото си влияние върху Русия да прекрати агресивната си война срещу Украйна", каза председателят на Европейската комисия след преговорите си с китайския и френския президент, Си Цзинпин и Еманюел Макрон, в Елисейския дворец в Париж.

"Президентът Си изигра важна роля в деескалирането на безотговорните руски ядрени заплахи и съм убедена, че той ще продължи на фона на настоящите ядрени заплахи от Русия", допълни тя, цитирана от БТА.

Фон дер Лайен заяви, че Китай може да ограничи "безотговорното разпространение" на иранските ракети и дронове, като същевременно повтори призива си за примирие в конфликта между Израел и палестинската групировка "Хамас".  

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
Ужас
преди 1 седмица
И какъв интерес има Си от това, след като всички печелят от войната , освен Украйна? Може би Урсула очаква Си да каже на Путин Русия да се откаже от победата си над НАТО в Украйна, понеже Макрон и тя са се примолили? Тази жена е потресаваща. По- добре да мълчи, отколкото да говори глупости. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
РУСКИ СИРАК НАМЕРИ ГРАНАТА, СЛУЧАЙНО Я ХВЪРЛИ НА ЖУЖУ В КРАКАТА Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Поднебесен
преди 1 седмица
Чичко Си може евентуално да ви уреди среща. Заминавайте да преговаряте и си отваряйте ушите ! Сигнализирай за неуместен коментар