Израелски удар уби четирима цивилни в Южен Ливан

Атаката е била извършена в село Мейс ал Джабал

05.05.2024 | 17:30 Редактор: Деси Николова
Израелски удар уби четирима цивилни в Южен Ливан

Четирима цивилни, всичките членове на едно семейство, бяха убити днес при израелски удар по къща в гранично село в Южен Ливан, съобщиха източници от ливанската гражданска защита и сферата на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Атаката е била извършена в село Мейс ал Джабал, което понесе значителни щети при редовната размяна на удари между Израел и "Хизбула" след началото на войната в ивицата Газа през октомври.

Ливанската държавна новинарска агенция (ННА) съобщи, че мъж, жена и децата им, съответно на 12 и 21 години, са били убити, като добави, че още двама души са били ранени, посочва Франс прес.

В изявление "Хизбула" заяви, че в отговор е изстреляла "десетки ракети" тип "Катюша" срещу северния израелски град Кирят Шмона, намиращ се близо до границата с Ливан.

От началото на войната в ивицата Газа ливанското ислямистко движение "Хизбула", съюзник на палестинската групировка "Хамас", почти ежедневно разменя огън с израелската армия на ливанско-израелската граница, посочва АФП.

Повече от 250 членове на "Хизбула" и 75 цивилни са били убити при израелски удари по Ливан от октомври, казаха местни източници от сферата на сигурността. Ответните удари на "Хизбула" по Израел са убити близо десетина израелски войници и няколко цивилни, съобщиха израелски източници, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС