Иран се закани: Ако Израел и САЩ отмъстят за атаката, ще отвърнем по-решително

Техеран ще отвърне на всяка израелска атака срещу неговите интереси, служители или граждани

14.04.2024 | 11:35 Редактор: Елеонора Танева
Иран се закани: Ако Израел и САЩ отмъстят за атаката, ще отвърнем по-решително

Иран заплаши Израел с по-голям удар, ако "израелските власти отмъстят след масираната атака от 13 април". Техеран заяви, че Иран е отговорил само на израелската атака срещу комплекса на посолството в сирийската столица Дамаск на 1 април, прадават Sky News и CNN.

"Ислямска република Иран няма да се поколебае да упражни своето неотменимо право на самоотбрана, когато е необходимо. Ако израелският режим отново извърши военна агресия, отговорът на Иран несъмнено ще бъде по-силен и по-решителен", цитира CNN посланика и постоянния представител на Иран в ООН Амир Саид Иравани.

Според държавните медии началникът на щаба на въоръжените сили на Иран е заявил, че всяко израелско отмъщение ще бъде посрещнато с по-голяма атака, отколкото снощи, допълва Sky News.

Tasnim съобщи, че генерал Мохамед Багери също така е предупредил САЩ, че базите им ще бъдат атакувани, ако Вашингтон подкрепи Израел в какъвто и да е вид ответна атака.

"Нашият отговор ще бъде много по-голям от военните действия тази вечер, ако Израел предприеме ответни действия срещу Иран", е заявил той, цитиран от "Фокус".

Командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската революция Хосейн Салами също предупреди, че Техеран ще отвърне на всяка израелска атака срещу неговите интереси, служители или граждани.

Снимка: БГНЕС