Вой на сирени и силни експлозии: Иранските дронове достигнаха Израел

Военните призоваха хората да са близо до бомбоубежищата

14.04.2024 | 02:07 Редактор: Искра Ангелова

Иранските дронове стигнаха до Израел. Съобщава се за експлозии в небето в множество части на страната. CNN поясни, че има експлозии над Тел Авив, като изглежда, че дроновете са били прихванати от израелската противовъздушна отбрана.

Сирени за въздушна тревога се чуха и близо до границата с Ливан. Тел Авив предупреди гражданите да са готови за удар.

Военните призоваха хората да са близо до бомбоубежищата и да не се отдалечават.

"Напомням ви, че независимо откъде идва заплахата, когато се включи алармата, трябва да влезете в убежището и да изчакате там не по-малко от 10 минути", заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари.

"Ще актуализираме в реално време, ако се наложи да останете там за по-дълъг период. През това време самолети на силите на Израел ще са във въздуха, готови да се противопоставят на всяка заплаха", увери той Хагари.

Той предупреди, че цивилните може да чуят експлозии от прихващания или падащи отломки.

"Военните действия на Иран бяха в отговор на агресията на ционисткия режим срещу нашите дипломатически помещения в Дамаск. Ако израелският режим допусне нова грешка, отговорът на Иран ще бъде значително по-суров. Това е конфликт между Иран и измамния израелски режим, от който САЩ трябва да стоят надалеч", написа постоянното представителство на Иран в ООН в социалната мрежа X.

Снимка: БГНЕС