Руските войски напредват край Бахмут, ожесточени са боевете край Купянск

ВСУ са възстановили ограничени позиции в северната част на Синковка, сочи доклад на Института за изследване на войната

27.03.2024 | 08:14 Редактор: Вяра Димова
Руските войски напредват край Бахмут, ожесточени са боевете край Купянск

Руските войски настъпват близо до укреплението, източно от Тернов и край Бахмут. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава "РБК-Украйна".

Украинските и руските сили са постигнали малък напредък по линията Купянск-Кременная на фона на продължаващите боеве. Според геолокационни кадри, публикувани на 24 март, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са възстановили ограничени позиции в северната част на Синковка (североизточно от Купянск).

Руските войски са напреднали на изток от Тернов (западно от Кременная). Водят се позиционни боеве североизточно от Купянск - близо до Синковка, югоизточно от Купянск - близо до Ивановка, западно от Кременная при Тернов и Ямполевка, южно от Кременная - близо до Белогоровка.

Руснаците са постигнали и незначителен напредък близо до Бахмут на фона на продължаващите позиционни боеве. Записаните геолокационни данни, публикувани на 24 март, потвърждават, че руските войски се придвижват североизточно от Канал, разположен в източното предградие на Временни Яр, предаде "Фокус".

Позиционните битки продължават в различни посоки от Бахмут: северозападно от града в района на Богдановка; на запад и югозапад от Бахмут близо до Ивановское и Клещеевка; южно от Бахмут близо до Ню Йорк.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 месец
южно от Бахмут близо до Ню Йорк. Май се объркахте Ню Йорк???? В Украйна Сигнализирай за неуместен коментар