Русия поиска 300 км санитарна зона в Украйна и достигане до Лвов

Противникът разполага с ракети Taurus, които летят на 300 км, заяви ръководителят на руските власти в Запорожка област

26.03.2024 | 07:54 Редактор: Тодор Петров
Русия поиска 300 км санитарна зона в Украйна и достигане до Лвов

Санитарна зоната в граничните с Русия украински области трябва да е с дълбочина от минимум 300 километра. Такова мнение е изразил в интервю пред ТАСС ръководителят на руските власти в Запорожка област Евгени Балицки.

"Ако президентът казва, че ще бъде създадена санитарна зона, тогава съм съгласен, че ще бъде създадена. Решението е логично и правилно. Днес противникът разполага с ракети Taurus, които летят на 300 км. Вероятно това е минималното разстояние, което трябва да установим за сигурността на континентална Русия и всички нови територии, които днес също са съставни части на Руската федерация", заяви той.

Балицки отбеляза, че ще бъде възможно да се защити руската територия от атаки на украински войски, само ако руските сили достигнат до Лвов и Руската федерация напълно изкорени фашизма, предаде "Фокус"

По-рано руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия, като вземе предвид атаките на украинските въоръжени сили срещу Белгородска област, в даден момент може да създаде санитарна зона в съседните територии на Украйна.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 1
МАША
преди 1 месец
НИЕ РСИТЕ СМЕ ЗА САНИТАРНА ЗОНА ДО ФРАНЦИЯ. ЖИВЕ ПУ ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
EU " ценности&q
преди 1 месец
Чудя се защо евроатлантиците си позволяват да категоризират човешките същества - кой бил човек и кой не, кой бил от " цивилизования" свят и кой не? Господинът, написал долния коментар, е типичен представител на евроатлантическата хомофоб$ка идеология, разделяща нейните сектанти от останалите " ***" и това се представя за " ценности" . Така и не разбрах защо коментиращият е " човек", а другите не са? Ако това е " цивилизованият" свят......Не, благодаря! С такива "ценности" накъде? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 1 месец
То трябва санитарна зона само че от другата страна. Защото това ще е граница между хората и ***. Зоната трябва да започва на север до границата на Мордор с Норвегия и да свършва при Каспийско море. Като Мордор няма да има излаз на Черно и Балтийско море. Сигнализирай за неуместен коментар