Байдън набра $10 млн. за 24 часа след речта си за състоянието на Съюза

32,2 млн. души са го наблюдавали

10.03.2024 | 20:32 Редактор: Вяра Димова
Байдън набра $10 млн. за 24 часа след речта си за състоянието на Съюза

Предизборният щаб на президента на САЩ Джо Байдън съобщи, че е набрал 10 млн. долара за 24 часа след пламенната му реч за състоянието на Съюза, в която той обвини Доналд Тръмп, че застрашава демокрацията и подкопава законопроект за справяне с проблемите с имиграцията, предава Ройтерс.

В 68-минутното си обръщение пред Конгреса Байдън също така нападна опонента си Тръмп от Републиканската партия за изборите на 5 ноември, че е погребал истината за щурма срещу Капитолия на 6 януари 2021 г. и че се кланя на руския президент Владимир Путин.

Набраните средства са значими предвид факта, че предизборният щаб на Байдън и съюзниците му от Демократическата партия набраха над 42 млн. долара за цял месец през януари.

32,2 млн. души са наблюдавали речта на Байдън за състоянието на Съюза, сочат данни на рейтинговата компания Nielsen от 14 телевизионни мрежи. Това е ръст с 18% спрямо миналата година. В данните не са включени зрителите, които са гледали в платформи за стрийминг, в социални мрежи и други платформи.

Възползвайки се от предимството си в набраните средства, предизборният щаб на Байдън обяви рекламна кампания за 30 млн. долара, която ще бъде насочена към ключови оспорвани щати през идните шест седмици.

Байдън и Тръмп остават с много близки резултати в надпреварата за Белия дом, показа допитване на "Ройтерс" и "Ipsos" през февруари. Бившият президент имаше подкрепата на 37% от анкетираните, а Байдън беше подкрепен от 34%.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС