Риск от лавини, свлачища и наводнения в Италия след разразилата се силна буря

Затворени са пътища и подлези

10.03.2024 | 19:41 Редактор: Вяра Димова
Риск от лавини, свлачища и наводнения в Италия след разразилата се силна буря

Италия все още е под ударите на силна буря, след ветровете и обилните валежи от събота, които причиниха големи смущения в движението в по-голямата част от страната, предава "Ройтерс".

Ситуацията е била особено критична в крайбрежния северозападен регион Лигурия, където на много места са наблюдавани свлачища и наводнения. В Генуа десет души бяха евакуирани от старчески дом и откарани в болница като предпазна мярка. Няколко пътища и подлези трябваше да бъдат затворени заради свлачища и наводнения.

Около 100 души останаха изолирани в Молина ди Триора, близо до Империя, поради свлачището. В Пиемонт обилен снеговалеж в райони над 1000 метра над морското равнище причини прекъсване на електрозахранването в няколко района, докато 30 пътя трябваше да бъдат затворени поради риск от лавини, свлачища и наводнения, предаде "Фокус".

В съседна Ломбардия силен сняг падна във Валтелина и Валкиавена, в провинция Сондрио, а пожарникарите се намесиха 150 пъти поради бурята, особено в провинциите Бреша, Милано, Кремона и Мантуа.

25-метрова каменна стена се срути в Рим. Четири коли са затрупани под развалините, но няма пострадали.

Снимка: БГНЕС