Николай Денков е в Украйна, пристигна с влак в страната

България подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, подчерта преди визитата си премиерът

26.02.2024 | 08:32 Редактор: Елеонора Танева
Николай Денков е в Украйна, пристигна с влак в страната

Премиерът Николай Денков пристигна на посещение в Украйна. Това е втората визита на български министър-председател от началото на войната. През април 2022 г. тогавашният премиер Кирил Петков посети Киев.

Министър-председателят пристигна в украинската столица тази сутрин, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. България е част от усилията на Европейския съюз, НАТО и международната демократична общност в подкрепа на Украйна.

България подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници, напомни акад. Денков преди заминаването си. Страната ни поддържа и украинската формула за справедлив, всеобхватен и траен мир, основан на принципите на Устава на ООН и международното право, както и всички усилия за световна среща на върха за мира с възможно най-широка международна подкрепа.

Денков пристигна със влак рано тази сутрин. В българската делегация са още министрите на правосъдието, на околната среда и на енергетиката - Атанас Славов, Юлиян Попов и Румен Радев, заместник-министрите на отбраната и на външните работи - Станимир Георгиев и Тихомир Стойчев, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Снимка: МС


2
1 rate up comment rate down comment 0
дайте да дадем
преди 2 месеца
Последни екскурзии за държавна сметка!? Трябва да се демонстрира преданост към посолствоТО и неговите приоритети! Тогава, я външен министър, я министър отговарящ за ЕС.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Не говори от името на България, посолствен лакей! Сигнализирай за неуместен коментар