Руснаците забавили настъплението в Авдеевка, може да се изтеглят към други райони

"Руските войски в момента се прегрупират", съобщават експерти от Института за изследване на войната

20.02.2024 | 09:54 Редактор: Елеонора Танева
Руснаците забавили настъплението в Авдеевка, може да се изтеглят към други райони

Руските окупатори ще направят оперативна пауза, преди да възобновят настъпателните операции в посока Авдеевка, или ще прехвърлят подкрепления от други сектори на фронта. Това прогнозират експерти от Института за изследване на войната.

Данните показват, че скоростта на руските настъпателни операции близо до Авдиевка се е забавила рязко след обявеното превземане на града.

"Руските войски в момента се прегрупират и провеждат операция по почистване в окупираната Авдеевка", заяви Дмитрий Лиховий от Института за изследване на войната, цитиран от "Украинская правда".

Украинските официални лица съобщиха през уикенда, че са изтеглили войските към нова отбранителна линия, която е била подготвена предварително и подсилена на "няколко нива".

Руските войски имат резерви, които да бъдат използвани като подкрепления в други сектори на фронта, но досега от Института за изследване на войната не са забелязали признаци, че руското командване прехвърля тези резерви към Авдеевка. Очакванията са, че руското командване дори може да изтегли части от Авдевека и на ги насочи към други райони на фронта.

Снимка, архив: БГНЕС