Тялото на Алексей Навални не е в моргата, съобщи адвокатът му

Причината за смъртта му ще стане ясна другата седмица, твърдят руските следователи

17.02.2024 | 15:05 Редактор: Елеонора Танева

Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални очевидно не е в моргата, където затворническите власти казаха, че се съхранява. Това съобщи екипът му в социалните медии. Адвокатът на Навални, който пристигна в град Салехард с майката на починалия - Людмила, се обадил на номер в моргата и му било казано, че "тялото на Алексей не е в моргата", както твърдят от затвора, където е починал.

По-рано Кира Ярмиш, говорителят на починалия лидер на руската опозиция Алексей Навални, призова тялото му да бъде върнато на семейството "незабавно". Ярмиш заяви, че майката на Навални е била уведомена вчера, че той е починал и тялото му е в Салехард, град близо до арктическия затвор, където е бил държан, пише БГНЕС.

В същото време руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна. Това уточни Кира Ярмиш. От думите ѝ в платформата X стана ясно, че на адвоката е казано, че резултатите от нов преглед на тялото ще бъдат достъпни едва следващата седмица. Ярмиш обвини служителите в "лъжа", за да избегнат предаването на тялото на семейството.

Снимка: БГНЕС