ЕК за интервюто на Путин: Получи възможност да повтори лъжи, довели до човешко страдание

"Той няма интерес от истински стъпки в търсене на мир", заяви още говорител на комисията

09.02.2024 | 16:46 Редактор: Искра Ангелова
ЕК за интервюто на Путин: Получи възможност да повтори лъжи, довели до човешко страдание

С последното интервю на руския президент Владимир Путин бе дадена отново възможност да повтори стари лъжи, довели до човешко страдание и военни престъпления. Това заяви говорител на Европейската комисия, попитан за оценка на думите на руския държавен глава по повод нападението срещу Украйна.

"Не видяхме нищо ново в това интервю, Путин повтори стари лъжи и манипулации, изкривява фактите, прояви враждебност към Запада, обобщи говорителят. Съжаляваме, че получи възможност да разпространява пропаганда", добави той.

"Путин повтори опасните си и известни лъжи за Украйна, които използва в оправдание на войната. Тези лъжи доведоха до човешко страдание, военни престъпления и прояви на жестокост към украинците. Той отново показа, че няма интерес от истински стъпки в търсене на мир", подчерта говорителят.

Путин каза, че Русия ще се бие докрай за интересите си. Ако иска наистина да се бори за интересите на страната си и на руснаците, той трябва незабавно и безусловно да изтегли военните сили и оборудването от Украйна според международно признатите ѝ граници. Той трябва да се погрижи за решаването на огромните проблеми, пред които е изправено руското общество, коментира говорителят, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
FUCKGOVERMENT
преди 2 месеца
Бла-бла-бла, а вие от ЕС една и съща пропаганда продиктувана от САЩ!!! От вас няма по-глеми лицемери и лъжци!!! Пак ще повторя, нито злонамерен Репитил няма да остане жив!!! Всички ще горите в ядрената мощна пепел!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
Лицемерие
преди 2 месеца
То и в Близкия изток страдат от бомбите на САЩ и Великобритания, но за " нецивилизования свят" никой не го е грижа. Никой не брои жертвите, не ги въоръжава до зъби, нито налага санкции на агресорите.Как точно ЕС степенува човешкото страдание, след като и на други места има войни и загинали? Как реши, че жертвите на посочените по- горе сюзерени не са хора, а близките им не заслужават съчувствие? По какъв критерий ЕС решава кой има право да се нарича човек? Това да не е като онова на Адолф? Сигнализирай за неуместен коментар