Какво ни каза Путин в горещото интервю, гледано от десетки милиони по света

Водещият Карлсън се смята за близък до Тръмп

09.02.2024 | 13:48 Редактор: Искра Ангелова

20-милионна аудитория само за два часа - постижението е за интервюто на Владимир Путин пред бившия журналист от Fox News Тъкър Карлсън. Акцентите в него - конфликтът в Украйна може да се реши чрез преговори и ако Западът спре да праща оръжия. Путин подчерта, че Русия не се стремяла към глобален конфликт.

Още в началото на интервюто руският държавен глава вкара разговора в сериозния тон.

"Не става дума за това, че Америка е щяла да нанесе изненадващ удар по Русия. Не съм го казвал. Ние двамата с вас имаме токшоу или водим сериозен разговор?", настоя Путин.

По думите му руската заплаха за региона е конспирация.

"Те говорят за това и се опитват да сплашат населението си с въображаемата руска заплаха. Това е очевиден факт. И мислещите хора, анализаторите, тези, които се занимават с реална политика, просто умните хора - прекрасно разбират, че това е фалшификат. Руската заплаха се раздува. Не е нужно да сте някакъв анализатор. Противоречи на здравия разум да се замесвате в някаква глобална война. А една глобална война ще доведе цялото човечество до ръба на унищожението. Това е очевидно", допълни руският президент.

Русия няма да бъде победена в Украйна, категоричен е Путин.

"Това е конкретен пример от живота, военни действия - нашите войници им викат: "Няма шанс, предайте се". И изведнъж оттам викат на руски, хубав руски: "Руснаците не се предават". И всички умряха. Все още се чувстват руснаци. В този смисъл случващото се до известна степен е елемент на гражданска война", каза още Путин.

Водещият Карлсън се смята за близък до кандидата за Белия дом Доналд Тръмп.

Вижте повече в репортажа в Кристина Цветкова.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Каза
преди 2 месеца
1
5 rate up comment rate down comment 1
Вкратце
преди 2 месеца
Каза, че 5 пари не дава за мнението на САЩ и че чувствата между двете държави са взаимни. Сигнализирай за неуместен коментар