До часове излиза интервю на Тъкър Карлсън с Путин, вече предизвика фурор

Американците все още не знаят защо той е нападнал Украйна, каза американският журналист

08.02.2024 | 14:02 Редактор: Вяра Димова

Американският журналист Тъкър Карлсън е направил интервю с руския президент Владимир Путин. Разговорът ще се появи на сайта на независимия журналист и в социалната мрежа X на 9 февруари. В специално съобщение Карлсън каза, че е отправил поканата за разговор и към украинския президент Володимир Зеленски, но въпреки това, новината за интервюто предизвика противоречиви реакции в Америка.

Карлсън има спорен имидж - той беше уволнен от Fox News през април миналата година и често е упрекван, че разпространява фалшиви новини. А по думите на журналиста, две години след началото на войната в Украйна, американците все още не знаят защо Путин е нападнал Украйна и за какво отиват парите им.

"Повечето американци нямат идея защо Путин нападна Украйна и какви са неговите цели. Те никога не са чували гласа му. Това е грешка. Американците имат право да знаят всичко за войната, за която плащат и ние трябва да имаме правото да им разкажем. Свободата на словото е нашето най-силно право. Ние се раждаме с правото да казваме на глас това, в което вярваме. Това право никой не може да ни го отнеме, без значение кой е в Белия дом. Ние не сме тук, защото обичаме Владимир Путин. Ние сме тук, защото обичаме САЩ. Не сме взели пари от никое правителство или организация", заяви Карлсън.

Снимка: БГНЕС